Nederlands bedrijf maakt rolgordijnen van plastic uit de oceaan

23-03-2016 12:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse bedrijf Hunter Douglas heeft in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Return Textiles duurzame rolgordijnen ontwikkeld. De rolgordijnen worden gemaakt van plastic dat uit de oceaan komt.

Om gerecycled plastic te kunnen gebruiken in de productie van de rolgordijnen, maakt het bedrijf gebruik van het materiaal Bionic Yarn. Deze garens zijn ontwikkeld door fabrikantenbedrijf Return Textiles, waar ook artiest Pharrell Williams bij betrokken is. Bionic Yarn is gemaakt op basis van aangespoeld plastic. Deze plastics worden ingezameld op stranden, waaruit garens worden gemaakt. Deze garens zijn toegepast in de duurzame rolgordijnen Greenscreen Sea-Tex.

Hunter Douglas richt zich op het leveren van raambekledingsproducten aan zowel projecten als consumenten. De onderneming kijkt hoe de producten kunnen helpen bij het isoleren van een gebouw en het verlagen van het energieverbruik. Volgens Wouter Beck, director Greentech van Hunter Douglas, moeten de materialen een bijdrage leveren aan zowel comfort als energiebesparing.

Beck ziet de rolgordijnen als een primeur: “Ik ken geen ander bedrijf dat garens vanuit gerecycled oceaanplastic toepast in zonweringsweefsels.” Daarnaast bevatten de rolgordijnen geen PVC en andere schadelijke stoffen. “Veel bedrijven hebben hoge duurzaamheidsambities en dit product kan daar een invulling aan geven", zegt Beck tegen DuurzaamBedrijfsleven Media. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Hunter Douglas | Foto: Hunter Douglas Europe (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail