Armani weert bont uit collecties

Armani

23-03-2016 16:42 | Door: Chris Thijssen

Het Italiaanse modehuis Armani belooft te stoppen met het gebruik van bont in al zijn producten.

Vanaf de herfst-wintercollectie 2016 gebruikt Armani geen bont meer in zijn collecties. Het Italiaanse modehuis doet deze belofte na samenwerking met de Fur Free Alliance, een internationale coalitie van meer dan veertig dierenbeschermingsorganisatie.

Volgens ontwerper Giorgio Armani zijn er door technologische innovaties voldoende alternatieven voor bont beschikbaar. “Mijn bedrijf neemt nu een belangrijke stap vooruit”, zegt de 81-jarige ontwerper in een statement. “Dat reflecteert onze aandacht voor de kritieke problemen van de bescherming van en zorg voor het milieu en dieren.”

Vergassing en elektrocutie

Volgens de Fur Free Alliance komt het meeste bont in de kledingindustrie van bontboerderijen, waar wilde dieren in kleine kooien worden gehouden. De dieren worden vaak op wrede wijze gedood, zodat hun pelzen mooi blijven, stelt de organisatie. Vergassing en anale elektrocutie zouden hierbij gangbare methoden zijn.

Ook stelt de alliantie dat de productie van bont een grote milieu-impact heeft en gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Dat is te wijten aan het productieproces, waar schadelijke chemicaliën aan te pas komen.

Door bont uit zijn collecties te weren, volgt Armani andere merken, zoals Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Stella McCartney.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Fur Free Alliance | Foto: Achim Hepp, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail