Knook in de Week: duurzame kleding bij de prijsvechters

24-03-2016 07:22 | Door: Dimitri Reijerman

Duurzame kleding, de afgelopen weken komt de ene na de andere kledingwinkel met plannen om zijn activiteiten te verduurzamen. Ook prijsvechters als H&M en Primark doen mee. Heeft dat zin?

H&M komt met de World Recyle Week. Een slim model, zei Robert-Jan Knook in de wekelijkse editie van Knook in de Week op Duurzaam BV Radio. Want H&M kan met dat ingeleverde textiel weer nieuwe kleding maken.

Ook Primark zet duurzame stappen, of stapjes. Het bedrijf belooft 10.000 boerinnen in India te betrekken bij een duurzame katoenteelt. Knook: "Dan moet u denken aan hoe zij leren om minder kunstmest en bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Dit verhoogt de opbrengst en de winst."

Knook stelt echter dat het convenant dat door bedrijven uit de Nederlandse kledingbranche werd ondertekend veel belangrijker is. Want de partijen beloven de strijd aan te gaan met slechte werkomstandigheden, hongerlonen, kinderarbeid en gedwongen arbeid. Dat wordt een lastige klus, want de prijskaartjes kunnen omhoog schieten en de probleemgebieden liggen ver weg.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Foto: By Little Green Dress [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail