Cheap Monday komt met gerecyclede kledingcollectie

Denim

31-03-2016 12:14 | Door: Chris Thijssen

In navolging van zijn moederbedrijf H&M gaat ook het kledingmerk Cheap Monday kleding inzamelen en recyclen.

Dat schrijft WWD. Als onderdeel van het zogeheten C/O Cheap Monday-project worden de winkels van het merk in Londen, Kopenhagen, Parijs, Beijing en Shenyang uitgerust met inzamelingscontainers. Consumenten kunnen hun ongewenste kleding, ongeacht van welk merk, inleveren.

Net als bij het inzamelingsprogramma van H&M, het moederbedrijf van Cheap Monday, ontvangen klanten in ruil voor hun oude kleding een kortingsbon voor kleding van het merk.

Gerecyclede T-shirts

Het Zweedse kledinglabel lanceert daarnaast een C/O Cheap Monday-capsulecollectie in verschillende winkels en in zijn webshop. Deze limited edition-collectie bestaat uit vijfhonderd kledingstukken die zijn gemaakt van oude kleding en gerecyclede T-shirts.

Cheap Monday voert het nieuwe recycleprogramma samen met recyclespecialist I:Collect (I:Co) uit. Behalve met H&M, werkt dit bedrijf ook samen met onder meer The North Face, Levi's en Hunkemöller.

25.000 ton kleding

De stap van Cheap Monday borduurt voort op de duurzaamheidsstrategie van moederbedrijf H&M. Zelf zamelde H&M sinds 2013 al 25.000 ton afgedankte kleding in. In april organiseert de retailer zijn eerste World Recycle Week. Tijdens deze week wil het bedrijf 1.000 ton afgedankte kledingstukken inzamelen.

Ook het label &Other Stories, een andere dochter van H&M, zamelt sinds 2015 oude kleding in.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: WWD | Foto: CananZembil, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail