Plus breidt uit met klimaatneutrale koffiebonen en -cups

Koffie Plus

31-03-2016 18:07 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Plus voegt klimaatneutrale Fairtrade-huismerkkoffie toe aan zijn assortiment. Hiermee wil de keten de productie van koffie blijvend garanderen.

Plus breidt zijn assortiment Fairtrade-koffie uit met acht klimaatneutrale varianten. De producten zijn verkrijgbaar als koffiebonen en cups. Het keurmerk garandeert dat de CO2-uitstoot in de gehele productieketen van deze koffie zoveel mogelijk wordt gereduceerd en gecompenseerd.

Zo wordt het verpakkingsfolie waarin de bonen worden verpakt CO2-neutraal geproduceerd. Daarnaast maken de leveranciers volgens Plus gebruikt van groene energie. De uitstoot die overblijft, wordt gecompenseerd met CO2-rechten van Ethiopische koffieboeren.

CO2-reductie van 70 procent

De koffieboeren en hun families gebruiken daarnaast schonere houtovens om mee te koken. Deze zouden het houtverbruik en de CO2-uitstoot met respectievelijk 50 en 70 procent verminderen. Daardoor vindt er volgens de supermarktketen minder ontbossing plaats.

Door de klimaatneutrale koffie toe te voegen, zegt Plus zijn verantwoordelijkheid te nemen om de productie van koffie blijvend te garanderen. Volgens de supermarktketen is alle Plus Huismerk-koffie, bestaande uit filterkoffie, bonen, pads en cups, Fairtrade-gecertificeerd. In 2015 droeg het bedrijf bijna $ 600.000 aan Fairtrade-premies af aan koffieboerenorganisaties in ontwikkelingslanden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Plus | Foto: Plus (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail