Elektrisch laden bij alle Nederlandse Ikea-winkels

Ikea

05-04-2016 12:18 | Door: Chris Thijssen

Bij alle Ikea-winkels in Nederland staan voortaan minimaal vier laadpunten voor elektrische auto’s. In 2015 werden deze laadpalen 5.527 maal gebruikt door consumenten.

Ikea plaatste de elektrische laadpalen in samenwerking met aanbieder The New Motion. Bij de zogenoemde lolo-laadstations met een vermogen van 22 kilowatt kan vrijwel elke elektrische en hybride auto op optimaal vermogen laden. Opladen kost € 0,22 per kilowattuur.

De vestigingen in Zwolle, Utrecht en Haarlem zijn als eerste voorzien van de laadpalen. Inmiddels zijn alle Nederlandse Ikea-vestigingen voorzien van laadpalen voor elektrische auto’s. Bij elke winkel staan minimaal vier laadpalen.

Volgens Ikea maakten consumenten in 2015 5.527 keer gebruik van deze laadpalen. Dat leverde een CO2-besparing op van bijna 20 ton, meldt de retailer.

Verkoop zonnepanelen

Ikea installeerde de laadpalen onder meer om consumenten te helpen en te stimuleren om een duurzamer leven te leiden. Als onderdeel van die strategie start Ikea nog in de eerste helft van dit jaar met de verkoop van zonnepanelen in zijn Nederlandse winkels.

Daarnaast wil de retailer ook in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland verkooppunten openen. Ikea zegt de ambitie te hebben om uit te groeien tot de grootste verkoper van zonnepanelen op de consumentenmarkt.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Ikea | Foto: Doug Waldron, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail