Levi Strauss maakt denimcollectie van visnetgarens

Levi's

06-04-2016 18:41 | Door: Chris Thijssen

Levi Strauss ontwikkelt een nieuwe herencollectie die is gemaakt van teruggewonnen nylon uit oude visnetten en gebruikte tapijten. Hiervoor werkt het merk samen met de Italiaanse producent Aquafil.

Voor de productie van de denimcollectie voor mannen gebruikt Levis Strauss nylongaren van het merk Econyl. De Italiaanse fabrikant Aquafil maakt deze garens uit gerecyclede visnetten en tapijten uit de hele wereld.

De stap naar gerecycled nylon is volgens Levi Strauss het bewijs van zijn betrokkenheid bij een duurzame productieketen. Het bedrijf zegt niet te kunnen garanderen dat er genoeg land beschikbaar is om te blijven voldoen aan de wereldwijde vraag naar katoen, de hoofdgrondstof voor denimkleding.

“Om een succesvol, wereldwijd opererend bedrijf te blijven dat het gebruik van grondstoffen steeds meer beperkt, moeten we verdergaan op weg naar een gesloten kringloop voor kleding”, meldt Levi Strauss. “In de tussentijd integreren we andere alternatieven voor virgin-materialen.”

Nieuw leven inblazen

Volgens Giulio Bonazzi, Chairman en CEO van Aquafil herdefinieert Levi Strauss met deze stap de denimindustrie. “We stellen ons een wereld voor waarin alledaagse items niet ten koste van het milieu geproduceerd worden”, zegt de CEO. “Deze nieuwe samenwerking bewijst nogmaals dat duurzame materialen kunnen worden gebruikt om producten die traditioneel zijn gemaakt, nieuw leven in te blazen.”

Andere kledingmerken, zoals Speedo, Outerknown, Carvico en Jersey Lomellina, gingen Levi Strauss voor. Ook deze merken gebruiken de Econyl-vezels in hun collecties.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Econyl | Foto: Econyl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail