Ook Walmart stopt met gebruik van kooi-eieren

Walmart

07-04-2016 10:14 | Door: Chris Thijssen

De Amerikaanse retailer Walmart belooft in 2025 in zijn productieketen alleen nog kooivrije eieren te gebruiken.

Sinds 2001 kunnen klanten in de Amerikaanse winkels van Walmart al kiezen voor kooivrije eieren. Nu wil de retailer de kooivrije eieren ook in zijn productieketen introduceren.

Walmart streeft ernaar in 2025 kooi-eieren uit zijn productieketen te elimineren. Daarnaast wil de retailer dat al zijn leveranciers in datzelfde jaar zijn gecertificeerd conform de criteria van de United Egg Producers Animal Husbandry Guidelines of een equivalent daarvan.

Verder stelt Walmart zichzelf tot doel om zijn leveranciers uit te dagen vaker gebruik te maken van innovaties en best practices om de gezondheid en het welzijn van leghennen te verbeteren.

Transparantie voedselproductie

“Onze klanten en partners rekenen erop dat Walmart en Sam’s Club betaalbaarheid en kwaliteit leveren, en tegelijkertijd transparantie over hoe hun voedsel is geproduceerd”, zegt Kathleen McLaughlin, chief sustainability officer bij Walmart. “Onze betrokkenheid bij de transitie naar een kooivrije productieketen erkent die verwachting. Hiermee zetten we een volgende stap in de verbetering van de transparantie van voedsel dat we in de Verenigde Staten verkopen.”

Walmart zegt zijn verbeteringen op het gebied van kooivrije eieren te monitoren en te rapporteren via zijn Sustainability Index. Met deze tool analyseert de retailer zijn vooruitgang bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van zijn productieketen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Walmart | Foto: Walmart (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail