Plus claimt primeur met ruim 200 klimaatneutrale winkels

Plus

14-04-2016 12:03 | Door: Chris Thijssen

Alle 262 Plus-supermarkten zijn voortaan klimaatneutraal. Binnenkort volgen ook het servicekantoor en de distributiecentra van de supermarktketen.

Plus is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse retailer met uitsluitend klimaatneutrale winkels. De supermarktketen zegt Plus-ondernemers te ondersteunen om efficiënt om te gaan met energie en waar mogelijk zelf energie op te wekken.

Zo hebben verschillende ondernemers zonnepanelen op het dak, zuinige koelingen en LED-verlichting in hun winkel. Daarnaast gebruiken diverse ondernemers elektrische bestelwagens. De energie-efficiëntie is hierdoor de afgelopen tien jaar met meer dan 20 procent verhoogd, stelt Plus.

CO2-reductie

Behalve op energie-efficiëntie richt de supermarkteten zich ook op compensatie van zijn CO2-uitstoot. Dat doet Plus met behulp van verschillende Gold Standard-certificaten uit CO2-reductieprogramma’s.

Zo investeert de retailer voor compensatie van CO2-uitstoot afkomstig van het gasverbruik in efficiënte kooktoestellen voor gezinnen in Ethiopië en India. Dit is een initiatief in samenwerking met Fair Climate Fund, in lijn met de nieuwe Fairtrade-standaard.

Volgens Plus hebben de kooktoestellen de CO2-uitstoot van meer dan 2.500 gezinnen aanmerkelijk teruggebracht.

Klimaatneutraal distributiecentrum

Dat de winkels van Plus klimaatneutraal zijn, is binnenkort te zien aan een sticker op de winkelruit. Tussen 2017 en 2020 moet ook het servicekantoor en de distributiecentra klimaatneutraal worden.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Plus | Foto: Plus (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail