17-04-2016 10:22 | Door: Chris Thijssen

AccorHotels stelt zichzelf als doel in 2020 minimaal 30 procent minder voedsel te verspillen. Daarnaast gaat de hotelketen in minimaal duizend hotels zelf groente verbouwen.

AccorHotels doet deze beloftes tegelijkertijd met de lancering van zijn nieuwe Positive Hospitality-concept. Hiermee wil de hotelketen zijn activiteiten verder verduurzamen.

Zo stelt AccorHotels zichzelf als doel in 2020 onder meer de hoeveelheid voedselverspilling in zijn hotels met minimaal 30 procent verminderen. Daarnaast gaat de keten in en op duizend hotels groente verbouwen, die vervolgens worden geserveerd in de restaurants van de betreffende hotels.

Met de lokale voedselproductie zegt de hotelketen bij te dragen aan de vermindering van CO2-uitstoot door onder meer transport en een verhoogde biodiversiteit in steden.

CO2-arme constructies

Verder richt AccorHotels zich op de verduurzaming van zijn vastgoed. Als eerste stap richting CO2-neutrale gebouwen, stelt de hotelketen zich als doel dat alle constructie- en renovatieprojecten van zijn hotels CO2-arm zijn.

De hotelketen streeft daarnaast naar een vermindering van energieconsumptie van hotels van 5 procent per nacht in 2018. Ook wil AccorHotels in 2020 uit 65 procent van het afval van zijn hotels grondstoffen terugwinnen. Hiervoor gaat het bedrijf op zoek naar verschillende oplossingen voor zijn 3.900 hotels in meer dan negentig landen.

Het Positive Hospitality-concept sluit aan op het algemene duurzaamheidsprogramma van AccorHotels, Planet 21. Hiermee focust de hotelketen op het verminderen van CO2-uitstoot en afval. Een voorbeeldproject is Soap for Hope, waarmee de keten gebruikte zeep van zijn hotels recyclet en doneert aan non-profitprojecten.

Bron: AccorHotels | Foto: AccorHotels (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)