Touroperator toont duurzaamheidsmissie via nieuwe website

Tempels Myanmar

18-04-2016 09:40 | Door: Chris Thijssen

De reisorganisatie Kuoni Specialists, bekend van onder meer Koning Aap en Shoestring, communiceert zijn duurzame inspanningen via een nieuwe website met de consument.

De reisorganisaties Koning Aap, Shoestring, YourWay2Go en Entdeck die Welt, onderdeel van Kuoni Specialists, tonen via het online platform Feeling Responsible onder meer hun duurzaamheidsvisie en de maatregelen die ze nemen om hun groene ambities te bereiken.

Daarnaast vinden reizigers op de website welke certificaten en prijzen de reisorganisaties hebben behaald en welke afspraken zij met lokale agenten hebben gemaakt. Verder communiceren de reisorganisaties via het platform over welke lokale projecten ze financieel ondersteunen en hoe ze de CO2-uitstoot van hun reizen standaard compenseren.

Duurzaamheid in bedrijfsprocessen

“Als aanbieder van avontuurlijke verre rondreizen hechten wij veel belang aan het verminderen van de druk die toerisme uitoefent op de natuurlijke en sociale leefomgeving van onze reisbestemmingen”, schrijft Kuoni Specialists op de nieuwe website. “Onze missie is dan ook het steeds meer en beter verwerven van duurzaamheid in onze bedrijfsprocessen.”

Zo maken de reisorganisaties van Kuoni Specialists deel uit van het project Carmatop. In dit project ontwikkelden de operators samen met andere bedrijven uit de sector en de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda een online tool waarmee touroperators de CO2-voetafdruk van hun reisproducten kunnen doorberekenen.

Klimaateffect van vakanties

Met de communicatie over zijn duurzame inspanningen en het klimaateffect van vakanties loopt Kuoni Specialists alvast vooruit op de plannen van de ANVR.

De reisbrancheorganisatie meldde afgelopen week dat verschillende Nederlandse touroperators hun klanten vanaf komend najaar laten zien wat het klimaateffect van hun vakantie is. Een rekenmodel moet het klimaateffect van vakantiereizen in kaart brengen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Kuoni Specialists | Foto: KX Studio, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail