Hoe Picnic in Utrecht voedselverspilling tegengaat

Picnic

18-04-2016 15:32 | Door: Chris Thijssen

De elektrische wagentjes van online supermarkt Picnic bezorgen vanaf maandag 18 april ook in Utrecht gratis boodschappen. Hiermee zet de online supermarkt in op duurzame stadsdistributie. 

Picnic start de bezorging van boodschappen in Utrecht vanuit Leidsche Rijn. Vervolgens wordt de dienst langzaam uitgerold over de stad. “We kunnen niet in een keer vijftig bezorgwagentjes de weg op sturen, dat zal geleidelijk groeien”, zegt Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, in een persbericht.  

In Amersfoort, Leusden en Soest, wist Picnic naar eigen zeggen al zo’n 8.000 gebruikers aan zich te binden. De online supermarkt ziet nu kansen voor uitrol in Utrecht. Volgens Picnic sluit de komst van zijn bezorgdienst ‘perfect’ aan bij het beleid van de gemeente Utrecht om voedselverspilling tegen te gaan.

De online supermarkt stelt op basis van het rapport Van Voedselverspilling naar voedsel dat Utrechtse supermarkten per jaar voor zo’n € 5 mln aan ingekocht voedsel weggooien. Picnic gaat dit naar eigen zeggen tegen doordat het bedrijf geen grote voorraden aanhoudt, maar exact inkoopt wat de klant eerder heeft besteld. Hierdoor wordt voedselverspilling tot een minimum beperkt, stelt het bedrijf.

Picnic

Elektrisch rijden

Ook promoot Utrecht het gebruik van schonere vervoersmiddelen, door middel van een milieuzone en subsidies voor elektrisch rijden. De werkwijze van Picnic, dat de boodschappen met compacte, elektrische bezorgwagens levert, sluit hier volgens het bedrijf ook op aan.

Daarnaast zegt de online super een groeiend aanbod te hebben van lokale producten. Zo levert Picnic sinds kort lokaal bier uit Leusden en Amersfoort en sambal uit Amersfoort.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Picnic | Foto’s: Picnic (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail