Vomar stapt dit najaar over op kip met keurmerk

Vomar Voordeelmarkt

19-04-2016 12:27 | Door: Chris Thijssen

Vomar Voordeelmarkt stopt per september 2016 met de verkoop van reguliere verse kip. Consumenten vinden vanaf dan alleen nog verse kipproducten met minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk of Pluimgarantie in de schappen.

Eind 2015 bestond het kipassortiment bij supermarktketen Vomar Voordeelmarkt voor bijna de helft uit verse kipproducten met één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Voor kippenvlees dat van één ster is voorzien, geldt dat het van een langzaam groeiend ras afkomstig is, dat veel ruimte in de stal heeft gekregen.

Volgens de supermarktketen was de andere helft van het kipassortiment al grotendeels omgezet naar kip van een langzamer groeiend ras, dat op eigen kracht groeit. Van deze Pluimgarantie-kip is het duidelijk waar het product vandaan komt en welke route het heeft afgelegd.

Groene energie

Behalve op dierenwelzijn richt het keurmerk Pluimgarantie zich ook op andere duurzame aspecten in het productieproces. Zo gebruiken de pluimveehouders onder meer groene energie en hergebruiken ze warmte.

Vanaf september dit jaar stapt Vomar Voordeelmarkt voor alle verse kipproducten over naar kip met een van deze twee keurmerken. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Vomar Voordeelmarkt | Foto: Heilo Online, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail