Intratuin introduceert biologische plantenlijn

Intratuin

21-04-2016 18:37 | Door: Chris Thijssen

Intratuin start in een aantal winkels met de verkoop van een biologische plantenlijn. Hiermee wil de retailer inspelen op de groeiende interesse voor biologische planten.

Met het Intratuin Bio-concept breidt de tuincentrumketen zijn assortiment uit met onder meer biologische siergewassen, groente en fruit, perkplanten en vaste planten.

Volgens de retailer blijkt uit recent eigen onderzoek dat de interesse voor biologische planten onder Nederlanders groeit. Zo geeft 38 procent van de Nederlandse huishoudens aan in de toekomst te willen kiezen voor biologische geteelde planten.

Intratuin benadrukt het belang van het verhaal achter de biologische planten. “Wij moeten uitleggen waarom onze biologische rozen een meerwaarde hebben”, zegt algemeen directeur Peter Paul Kleinbussink in een persbericht. “Dat men een natuurlijke bestrijder als een sluipwespje kan aantreffen om een aanwezig bladluisje te bestrijden. Daardoor hoeft de plant niet met gewasbeschermingsmiddelen behandeld te worden.”

Biologisch keurmerk

Alleen kwekers die bij Skal, de onafhankelijke controle-instantie, zijn aangesloten mogen het Europese biologische keurmerk of het Eko-keurmerk voeren. In Nederland geldt dit voor enkele tientallen kwekers en zaadhandels die aan particulieren leveren.

Intratuin zegt het biologische aanbod de komende jaren verder uit te breiden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Intratuin | Foto: Intratuin
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail