Oprichter Picnic: “We zijn de moderne SRV-man”

Picnic

26-04-2016 10:11 | Door: Chris Thijssen

Online supermarkt Picnic hoopt nog voor de zomer gratis boodschappen te bezorgen in alle wijken van Utrecht. Er moeten dan zo’n vijftig elektrische wagentjes door de Utrechtse straten rijden.

Dat zegt Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, in een uitzending van DuurzaamBV Radio. Na Amersfoort, Leusden en Soest, kunnen vanaf vorige week ook Utrechtse consumenten hun boodschappen bestellen bij Picnic.

De online supermarkt start met vier elektrische wagentjes in de wijk Leidsche Rijn. Elke week komen er een paar wagentjes bij.

Efficiënte distributie

Picnic ontwikkelde de elektrische bezorgwagentjes zelf. “Ze zijn specifiek gemaakt voor stedelijke distributie”, legt Muller uit. “We zijn een soort SRV-man, de moderne SRV-man, en we rijden heel efficiënte rondjes. Daardoor zijn we eigenlijk met heel weinig vervoersbewegingen toch in staat om veel mensen te bedienen.”

Om zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van de Utrechtse consument, peilt Picnic welke behoeften er in de stad zijn op het gebied van onder meer het assortiment en bezorgtijden.

"We zijn in staat met heel weinig vervoersbewegingen veel mensen te bedienen"

“De een zegt: het is makkelijk, want ik hoef nooit meer thuis te zijn en weet tot op de minuut precies hoe laat de bezorger er is”, zegt Muller. “De ander zegt: ik ga het doen omdat er gratis bezorging is. Er is voor iedereen een reden om het een keer te proberen.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Foto: Picnic 
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail