Coop vervangt plofkip door Pluimgarantie-kip

Coop

03-05-2016 12:01 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Coop vervangt uiterlijk 1 juni alle verse plofkip in zijn winkels door kip met Pluimgarantie. Deze kip verdient nog geen Beter Leven-ster, maar het welzijn ervan ligt wel hoger dan bij de plofkip.

Dat meldt Wakker Dier. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie is kip met Pluimgarantie van een gezonder ras en krijgt het dier daglicht en meer ruimte dan reguliere kippen of plofkippen. De nieuwe kip is in de winkel herkenbaar aan een sticker op de verpakking.

Naast Pluimgarantie-kip verkoopt Coop ook scharrelkip met één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming en biologische kip.

Vomar Voordeelmarkt

Ook Vomar Voordeelmarkt kondigde onlangs aan zijn plofkip te gaan vervangen door verse kipproducten met minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk of Pluimgarantie.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Wakker Dier | Foto: Marcel Oosterwijk, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail