Nike spant zich in voor transitie naar circulaire economie

Nike

13-05-2016 09:04 | Door: Chris Thijssen

Sportkledingmerk Nike heeft zich als Global Partner verbonden aan de Ellen MacArthur Foundation. Hiermee ondersteunt het merk de transitie naar een circulaire economie.

Met het partnerschap hoopt Nike zijn innovatie-inspanningen richting een circulaire economie te versnellen. Het merk zegt nauw samen te gaan werken met de andere Global Partners, waaronder Google, H&M en Philips en Unilever, om zijn strategische initiatieven en circulaire activiteiten verder te ontwikkelen.

De samenwerking van Nike en de Ellen MacArthur Foundation bouwt voort op de innovatie-inspanningen van Nike voor een circulaire toekomst. Met behulp van strategische initiatieven en samenwerking in de industrie wil het merk zowel zijn groei bevorderen als een lage CO2-economie mogelijk maken.

Systemische verandering

“Nike werkt van concept tot creatie om duurzaamheid door al zijn operaties en productlijnen te integreren, en we zoeken ook naar samenwerkingen in de industrie en samenleving om systemische verandering teweeg te brengen”, zegt Hannah Jones, CSO en VP innovation accelerator van Nike.

“Als Global Partner van de Ellen MacArthur Foundation zijn we enthousiast om met gelijkgestemde organisaties te werken en om businessmodellen te ontwikkelen die ons helpen circulaire producten te maken op weg naar een circulaire economie.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Nike, Ellen MacArthur Foundation | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail