Albert Heijn bezorgt in Amsterdam met elektrische fiets

Bezorgfiets

02-06-2016 12:29 | Door: Chris Thijssen

Albert Heijn start in Amsterdam een proef waarbij boodschappen met een fiets of een elektrische bezorgauto worden bezorgd.

Vanaf donderdag is de eerste fiets in het centrum van Amsterdam actief. De bezorgfiets, voorzien van elektrische trapondersteuning, kan dertig volle boodschappenkratten vervoeren. De bestuurder vult zijn fiets bij een magazijn aan de rand van de stad, waarna hij de stad in rijdt.   

Bezorgfiets

Albert Heijn wil aan het einde van dit jaar tien bezorgfietsen in Amsterdam laten rijden. Dat moet volgens de retailer de doorstroming van het verkeer in het drukke centrum verbeteren. Naast de fiets test Albert Heijn ook een elektrische bezorgauto.

Met de nieuwe vervoerssoorten zegt het bedrijf bij te willen dragen aan schoner en verkeersvriendelijk vervoer in de binnenstad.

Elektrische bakwagens

Momenteel ontwikkelt Albert Heijn in samenwerking met vervoerder Simon Loos en producent Ginaf twee elektrische bakwagens, waarmee het bedrijf vanaf het distributiecentrum in Zaandam naar Amsterdam gaat rijden.

Als voorloper op de elektrische bakwagens gebruikt Albert Heijn al vier hybride voertuigen, die de last mile, de laatste kilometer van en naar de winkel, volledig elektrisch afleggen. “Daarmee ontlast je de hele lokale omgeving van emissie, wat betreft geluid en schadelijke uitstoot”, zei Peter Leegstraten, senior consultant transport bij Ahold Transport, onlangs in een interview met DuurzaamBedrijfsleven Media.

Elektrische bezorgwagen

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron:  Albert Heijn | Foto's: Albert Heijn (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail