Groningse start-up biedt abonnement op duurzame boxershorts

Boxers in doos

06-06-2016 12:01 | Door: Chris Thijssen

De boxershorts van Mannenrantsoen zijn volgens de Groningse start-up onder ‘prettige’ omstandigheden gemaakt en verpakt in een duurzame doos. De dozen worden bezorgd door fietskoeriers.

Mannelijke consumenten kunnen een abonnement of ‘rantsoen’ op de boxershorts nemen. Ze krijgen dan tegen een gereduceerd tarief elk kwartaal of elk halfjaar een rantsoen thuisgestuurd. Volgens de Groningse start-up Mannenrantsoen worden de producten verpakt in een handzame doos die door de brievenbus past. Combinaties met sokken zijn ook mogelijk.

De boxers en sokken van Mannenrantsoen worden gemaakt in Portugal, in een gebied dat volgens de oprichters van de start-up een boost kan gebruiken. Volgens hen werken de arbeiders er onder ‘prettige omstandigheden’ en krijgen ze een goed loon. Dit is volgens Mannenrantsoen een antwoord op kledingproductie onder erbarmelijke omstandigheden, zoals in bepaalde fabrieken in Bangladesh.  

Fietskoeriers

Behalve goede arbeidsomstandigheden, is er ook aandacht voor milieuvriendelijke productie. Volgens de start-up is de reis naar Nederland vanuit Portugal kort en worden de producten plastic-vrij verpakt. Bovendien worden de dozen, voor zover mogelijk, door fietskoeriers van Cycloon naar de voordeur gereden.

In eerste instantie richt Mannenrantsoen zich op de Nederlandse markt. Uitbreiding naar België staat volgens de start-up echter al voor eind dit jaar op de planning.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Mannenrantsoen | Foto: Mannenrantsoen (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail