Amsterdams hotel serveert Schipholgans in pop-uprestaurant

Ganzen

07-06-2016 09:13 | Door: Chris Thijssen

Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam opent deze zomer een pop-uprestaurant met de focus op duurzaam voedsel. Op de menukaart staat onder meer Schipholgans.

Dat schrijft MissetHoreca. Van 11 juni tot en met 2 oktober staat het pop-uprestaurant in het Dutch Design Hotel Artemis in het teken van natuurlijk, lokaal en diervriendelijk geproduceerd voedsel. “Met producten, verantwoord voor mens en dier en lokale leveranciers die in het teken staan van duurzaamheid”, zegt hotelmanager Sacha Bouwman tegen MissetHoreca.

Zo serveert het restaurant een rilette van Schipholganzen, die rondom het vliegveld worden gevangen en vergast. Daarnaast staan een Pata Negra van ‘gelukkige’ wolvarkens, rivierkreeften uit de gracht op het menu en een burger gemaakt van dubbeldoelkoeien, runderen die zowel melk als vlees opleveren.

Duurzaam en diervriendelijk

Met het pop-uprestaurant wil het hotel invulling geven aan een wereldwijd probleem onder de noemer Organic. “Linksom om rechtsom, het moet anders", zegt Bouman. “Duurzaam, minder belastend, natuurlijk, gezond, lokaal en diervriendelijk.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: MissetHoreca | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail