Website laat horeca overtollig voedsel alsnog verkopen

Restaurant

15-06-2016 12:01 | Door: Chris Thijssen

Get Chef’s, dat begin juli van start gaat, is een online platform waarop horecaondernemers gerechten kunnen aanbieden op een voor hen gewenst moment. Doel is voedselverspilling in de horeca te verminderen.

Volgens de start-up Get Chef’s leiden verschillende factoren ertoe dat gerechten bij het afval belanden. Met het nieuwe online platform biedt de start-up horecaondernemers de mogelijkheid om gerechten die niet meer in het restaurant worden verkocht, alsnog bij de consument te krijgen tegen een gereduceerd tarief.

“We zien dat voor veel horecagelegenheden het perfecte inkoopbeleid niet bestaat”, zegt Bruce Westeneng, medeoprichter van Get Chef’s, in een persbericht. Volgens hem is variatie in de vraag vanuit de consument naar gerechten, no-show door de consument en tegenvallende bezoekersaantallen zijn factoren die een chef niet altijd kan incalculeren bij zijn inkoopbeleid.

“Hierdoor belandt, in veel gevallen, het ingekochte voedsel in de prullenbak”, vervolgt Westeneng. “Dit zien we bij restaurants, cafés, maar ook bij traiteurs die aan het einde van de dag met gerechten blijven zitten. Wij willen met Get Chef’s de horecagelegenheden de mogelijkheid geven dit tegen te gaan.” Bijkomend voordeel is de vermindering van omzetverlies, stelt de start-up.

€ 0,10 voor de Voedselbank

Omdat ondernemers zelf kunnen bepalen op welk moment zij hun gerechten via het platform aanbieden, blijft het voor de consument een verrassing bij welk restaurant hij een maaltijd kan bestellen. Een bestelde maaltijd kan bij het betreffende restaurant worden afgehaald. De maaltijd in het restaurant aan tafel opeten, behoort ook tot de opties.

Om ook Nederlanders die kampen met een voedseltekort te bereiken, doneert Get Chef’s per transactie € 0,10 aan de lokale Voedselbanken. De start-up start met de Voedselbank Amsterdam.

Belgische variant

Vergelijkbaar met Get Chef's is het Belgische online platform RestaurantAtHome. Op dit platform kunnen Gentse restaurants hun maaltijdoverschotten tegen een gereduceerd tarief aanbieden om verspilling tegen te gaan.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Get Chef’s | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail