Picnic bezorgt nu ook dagverse bloemen

Picnic

15-06-2016 15:12 | Door: Chris Thijssen

Online supermarkt Picnic bezorgt vanaf volgende week behalve boodschappen ook bloemen. Zo zegt Picnic de kortste weg van kweker naar klant te garanderen.

In de app, waarmee klanten hun boodschappen bestellen, staan vanaf volgende week drie verschillende bossen bloemen, die per seizoen wisselen. Picnic start de bezorging van bloemen in samenwerking met Verdel’s Naturals Green & Gifts (Verdel), dat de bloemen van geselecteerde Nederlandse telers afneemt, bij voorkeur uit de regio.

De boeketten worden vervoerd in een speciaal ontwikkelde verpakking die de bloemen dankzij een speciale gel vers houden. Picnic bezorgt de boeketten, net als de boodschappen, in zijn speciaal ontwikkelde elektrische bezorgwagentjes. De online supermarkt garandeert dat de boeketten door de dagverse levering minstens acht dagen goed blijven.

Samenwerking

Volgens Esther de Bruijn, customer happiness manager van Picnic, speelt de online supermarkt met de bezorging van bloemen in op de vraag van klanten. Verdel exporteert bloemen, boeketten, planten en arrangementen naar supermarkten en bloemenwinkels in vijftien verschillende landen. Het bedrijf heeft daarnaast een keten van eigen bloemenwinkels in Duitsland.

Het bezorgen van bloemen aan huis is een nieuwe stap voor de leverancier. “Samen met Picnic hebben we nu een innovatieve oplossing om dit voor iedereen bereikbaar te maken”, zegt Martijn van Noort, commercieel directeur van Verdel.

Uitbreiding Utrecht

De verkoop en bezorging van bloemen is niet de enige uitbreiding van Picnic. Onlangs startte de online supermarkt ook met gefaseerde bezorging van boodschappen in Utrecht. Sneller dan verwacht wist het bedrijf heel Utrecht te bedienen.

Onlangs sprak Michiel Muller, oprichter van Picnic, in DuurzaamBV Radio over de ontwikkelingen die de online supermarkt doormaakt. Beluister het gesprek hier terug: 

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Picnic | Foto: Picnic (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail