Lidl laat winkelende klant gratis snelladen op zonnestroom

Snellaadpalen

17-06-2016 07:00 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Lidl plaatst in 2016 tien snellaadpalen bij diverse nieuwe vestigingen in Nederland. Daarmee kunnen klanten hun auto tijdens een supermarktbezoek gratis opladen.

Volgens Lidl zijn de zogenoemde ‘superchargers’ aantrekkelijk om te gebruiken tijdens een bezoek aan de supermarkt. De laadpaal kan een auto binnen 20 minuten nagenoeg volledig opladen.

De Lidl-filialen in Halsteren, Zaandam, Wolvega en Tilburg hebben de primeur met een snellader voor de deur. Het komende jaar wordt dit aantal uitgebreid naar tien winkels. De supermarktketen plaatst de laadpalen in samenwerking met ABB, marktleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie.

Maurits Groen Lidl

Elektrisch rijden

Volgens Marcel Ganzeboom, hoofd bouwzaken van Lidl Nederland, is de plaatsing van de snellaadpalen vooral een extra service naar de klant. “Elektrisch rijden staat eigenlijk nog maar in de kinderschoenen, maar neemt in Nederland snel toe. Door te investeren in deze toekomstbestendige service kunnen onze klanten tijdens het laden meteen boodschappen doen. Dat is efficiënt en past bij onze bedrijfsvoering”, zegt Ganzeboom.

“Uit onderzoek dat we door marktonderzoekbureau Ruigrok NetPanel hebben laten uitvoeren blijkt bovendien dat consumenten bereid zijn om te rijden om bij Lidl te komen winkelen als ze daar hun elektrische auto kunnen opladen.” Daarnaast zijn de laadpalen een ‘mooie toevoeging’ aan het duurzame imago van Lidl, zo blijkt uit het onderzoek onder 320 gebruikers van elektrische auto’s.

Zonnestroom

De plaatsing van de snellaadpalen is dan ook in lijn met de duurzaamheidsstrategie van Lidl, zegt Ganzeboom. “We plaatsen de snelladers uitsluitend bij winkels met zonnepanelen. Zo kunnen onze klanten zonnestroom tanken. Wanneer de zon niet schijnt, gebruiken we groene stroom afkomstig van Europese windenergie.”

€ 6 mln voor energiezuinige maatregelen

Snelladen bij winkels is niet de enige investering in duurzaamheid van Lidl. Zo maakt de keten al langer uitsluitend gebruik van groene stroom en zijn er op de daken van Nederlandse Lidl-winkels al 12.500 zonnepanelen te vinden. Daarnaast heeft de retailer meer dan tien filialen gebouwd die voldoen aan het hoogste Energielabel A++++.

Dit jaar plaatst de retailer nog eens 4.000 zonnepanelen op het nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen. In 2016 verwacht Lidl zo’n € 6 mln in energiezuinige maatregelen te steken.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Lidl | Foto’s: Lidl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven).

In tekst-foto: Maurits Groen had donderdag de primeur met een elektrische tankbeurt bij Lidl in Zaandam. Groen: "Lidl is als retailer een echte voorloper als het gaat om duurzaamheid, ik hoop dat de rest snel volgt."

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail