Lidl België steekt € 3,5 mln in zonnepanelen en laadpalen

Lidl

20-06-2016 12:19 | Door: Chris Thijssen

Lidl België trekt € 3,5 mln uit voor de plaatsing van zonnepanelen op twintig winkels en het distributiecentrum van Marche-en-Famenne. Drie winkels krijgen daarnaast elektrische laadpalen op het terrein.

Dat schrijft Gondola. De plaatsing van de zonnepanelen gebeurt in navolging op de vier Lidl-winkels in Mariakerke, Sint-Niklaas, Roeselare en Elsene, die al zonnepanelen op het dak hebben.

Het nieuwe distributiecentrum van Lidl in Marche-en-Famenne is nog in aanbouw. Het centrum krijgt een zonne-installatie met een capaciteit van 1.900 kilowattpiek.

Laadpalen

Verder zet Lidl België in op laadpalen bij zijn winkels. De laadpalen, die de retailer in eerste instantie bij drie winkels plaatst, moeten klanten in staat stellen hun elektrische fiets of auto tijdens het winkelen op te laden. 

Samen zijn de maatregelen goed voor een investering van € 3,5 mln. “Deze investering kadert in het beleid voor duurzame energie dat het merk al ettelijke jaren voert”, zegt Lidl België bij Gondola. “Lidl wil zijn verantwoordelijkheid als supermarktketen opnemen en bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving met meer respect voor het milieu, de mensen en de maatschappij.”

Lidl Nederland

Lidl Nederland investeert ook in duurzame energie. Zo plaatste de supermarktketen vorige week al bij vier Lidl-winkels in Nederland snellaadpalen. Eind 2016 moeten deze zogenoemde ‘superchargers’ bij tien winkels te vinden zijn.

Daarnaast zijn er op de daken van Nederlandse Lidl-winkels 12.500 zonnepanelen te vinden. Ook heeft de retailer meer dan tien filialen gebouwd die voldoen aan het hoogste Energielabel A++++.

Dit jaar plaatst de retailer nog eens 4.000 zonnepanelen op het nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen. In 2016 verwacht Lidl zo’n € 6 mln in energiezuinige maatregelen te steken.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Gondola | Foto: Thomas Schlosser, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail