Amsterdam heeft Europese primeur met bontvrije winkelstraat

Hartenstraat Amsterdam

23-06-2016 12:01 | Door: Chris Thijssen

De kledingwinkels in de Amsterdamse winkelstraat Hartenstraat verkopen voortaan geen bont meer. Hiermee is de straat de eerste bontvrije winkelstraat van Europa geworden, stelt de organisatie Bont voor Dieren.

Alle negentien ondernemers in de Hartenstraat, een van de Negen Straatjes in Amsterdam, geven hiermee gehoor aan de gemeente Amsterdam, die een beroep deed op modewinkels om bont uit het assortiment te bannen.

Bekende retailers in de Hartenstraat, zoals COS en Marc O’Polo hadden al een bontvrij beleid, maar verschillende andere winkels verkochten nog bont verkocht van dieren die voor hun vacht worden gefokt en gedood, zoals nertsen, konijnen en vossen.

Na voorlichting van de dierenwelzijnsorganisatie Bont voor Dieren over het leed in de bontindustrie besloten alle ondernemers, waaronder het Amsterdamse filiaal van Karl Lagerfeld, bont uit hun winkels te weren. Volgens Bont voor Dieren is dit de eerste keer dat een complete winkelstraat bontvrij is gegaan.

'Voorbeeld voor Amsterdam en de wereld'

“De ondernemers van de Hartenstraat, tussen de Keizers- en Herengracht, willen Amsterdam en de wereld graag laten zien dat het mogelijk is gezamenlijk te besluiten geen bont te verkopen van dieren die enkel voor hun vacht worden gefokt en gedood”, zegt Lony Scharenburg.

De Hartenstraat is voortaan te herkennen aan een officieel straatnaambord met daarop de tekst ‘Bontvrije winkelstraat’.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bont voor Dieren | Foto: Robert Cutts, via Flickr Creative Commons  (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail