H&M en collega’s lanceren standaard voor duurzame wol

Schaap

27-06-2016 09:45 | Door: Chris Thijssen

Textile Exchange en verschillende kledingmerken, boeren en wolleveranciers lanceren de Responsible Wool Standard (RWS). Die moet onder meer het dierenwelzijn op schapenboerderijen bevorderen.

De standaard garandeert onder meer dat wol afkomstig is van verantwoordelijk behandelde schapen op boerderijen met een progressieve aanpak op het gebied van landbeheer. Zo verbiedt de RWS mulesing, waarbij boeren, vaak zonder verdoving, huid rond het achterwerk van schapen wegsnijden. Deze behandeling is bedoeld om vliegen, die op de urine en ontlasting op deze huid afkomen, weg te houden.

Verder moet het certificaat de communicatie en het begrip tussen boeren, consumenten en merken verbeteren. Tot slot heeft de standaard als doel een robuuste keten te ontwikkelen van de boerderij tot aan het uiteindelijke product, om consumentenvertrouwen in RWS-producten te garanderen.

Samenwerking H&M

In maart 2014 startten H&M en Textile Exchange een International Working Group (IWG) om de RWS te ontwikkelen. De standaard moet een wereldwijde benchmark worden voor dierenwelzijn en landbeheer in de schapenhouderij. Doel is de industrie te voorzien van de best mogelijke tools om verschillende verbeteringen te realiseren.

De IWG wordt vertegenwoordigd door verschillende partijen, waaronder boeren, wolleveranciers, merken en dierenwelzijnsorganisaties.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Textile Exchange | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail