‘Relatie boer en horeca is belangrijke duurzaamheidstrend’

Restaurant

28-06-2016 12:17 | Door: Chris Thijssen

Bijna een kwart van de horecaondernemers vindt de relatie tussen boer en horeca de belangrijkste trend op het gebied van duurzaamheid. Ook koken zonder additieven en het gebruik van diervriendelijke vlees worden genoemd.

Dat blijkt uit de eerste peiling van de Duurzaameter 2016, een onderzoek onder horecaondernemers over duurzaamheid. Ruim 80 procent van de ondervraagde horecaprofessionals zegt het afgelopen jaar meer te hebben gedaan aan verduurzaming dan voorheen.

Voor veel horecabedrijven die met verduurzaming bezig zijn, is voedselverspilling een aandachtspunt, evenals de keuze voor producten uit de eigen streek. Daarnaast staan zuinig watergebruik, dierenwelzijn, biodiversiteit en transport op de agenda.

Milieuvriendelijker vlees

Daarnaast vindt 24 procent van de ondernemers de directe link tussen boer en horeca de belangrijkste trend als het gaat om duurzaamheid. Die trend wordt gevolgd door koken zonder additieven (17 procent) en de inzet van milieuvriendelijker vlees (15 procent).

Minder vlees, meer groenten en de opkomst van peulvruchten, worden nauwelijks als trend gezien, zeggen respectievelijk 10, 8 en 2 procent van de horecaondernemers.

Aandacht in horecaonderwijs

Volgens de ondervraagden zijn er verschillende aspecten die het verduurzamingsproces versnellen. Meer aandacht in het horecaonderwijs en meer kennis over het onderwerp staan bovenaan. Als derde wordt een beter aanbod bij de groothandels genoemd. Dit punt wordt gevolgd door lagere prijzen en de actieve vraag van gasten. De ondervraagden verwachten het minst van ambassadeurs, zoals sterrenchefs.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Horecava | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail