Eindhovense start-up komt met composteerbare koffiecapsules

Stascafe

29-06-2016 09:01 | Door: Chris Thijssen

De start-up Stascafe uit Eindhoven produceert 100 procent composteerbare espressocapsules. Daarmee wil het merk een duurzaam alternatief voor koffiecups bieden.

Volgens Stascafe belandt het grootste deel van de miljoenen koffiecups die jaarlijks worden verbruikt op de afvalberg. Daarom komt de start-up met 100 procent composteerbare espressocapsules voor gebruik in Nespresso-apparaten. Na gebruik kunnen de capsules in de GFT-container.

De capsules zijn gemaakt van een smaak- en geurloos bio-kunststof (PLA) dat volgens Stascafe vergaat in de GFT-centrales. Door deze capsules op de markt te brengen, hoopt oprichter Rien Stas de hoeveelheid plastic en aluminium afval terug te dringen.

De koffie, beschikbaar in vijf smaken, is afkomstig van eerlijke plantages en wordt door de start-up zelf gemalen en gebrand.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Stascafe | Foto: Stascafe (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail