29-06-2016 09:01 | Door: Chris Thijssen

De start-up Stascafe uit Eindhoven produceert 100 procent composteerbare espressocapsules. Daarmee wil het merk een duurzaam alternatief voor koffiecups bieden.

Volgens Stascafe belandt het grootste deel van de miljoenen koffiecups die jaarlijks worden verbruikt op de afvalberg. Daarom komt de start-up met 100 procent composteerbare espressocapsules voor gebruik in Nespresso-apparaten. Na gebruik kunnen de capsules in de GFT-container.

De capsules zijn gemaakt van een smaak- en geurloos bio-kunststof (PLA) dat volgens Stascafe vergaat in de GFT-centrales. Door deze capsules op de markt te brengen, hoopt oprichter Rien Stas de hoeveelheid plastic en aluminium afval terug te dringen.

De koffie, beschikbaar in vijf smaken, is afkomstig van eerlijke plantages en wordt door de start-up zelf gemalen en gebrand.

Bron: Stascafe | Foto: Stascafe (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)