Meer werk voor duurzame zzp’ers door cadeauwebsite

Meer werk voor duurzame zzp’ers door cadeauwebsite

13-08-2013 09:42 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vergeet de boekenbon, het flesje wijn en de bos bloemen. Met JO Cadeau kan je zzp'ers cadeau geven. Verrassend, en steeds vaker duurzaam.

Na je verjaardagsborrel ruim je de glazen op en bekijk je de oogst: wat boekenbonnen, drie tubes douchegel en een slacentrifuge waarvan je het vermoeden hebt dat je die zelf ooit als cadeau hebt weggegeven.

Dat kan anders. Op de website van JO Cadeau kunnen bezoekers freelancers cadeau doen. En dat is handig voor de jarige, want die heeft misschien liever een kung fu-leraar, dan die tube douchegel. Het doel van JO Cadeau is enerzijds om freelancers meer werk te geven. Anderzijds hebben cadeau-ontvangers zelf een originele keuze waar ze hun JO Cadeau aan uitgeven. Dat varieert van looptrainers tot grafisch ontwerpers en van mediators tot theatermakers.

Duurzaam

Cadeauwebsite JO Cadeau gaat zich nu de komende jaren richten op het uitbreiden van het aanbod van duurzame cadeaus, zoals vogeltours, biologische ontbijtjes en gerecyclede kleding. Oprichtster Josje Damsma: “Diensten cadeau geven is al duurzaam, want het zijn geen fysieke producten die uiteindelijk als afval eindigen."

De website van JO Cadeau is sinds september 2012 online. Op de site staan inmiddels 250 freelancers die hun diensten aanbieden. Sommige freelancers zijn al duurzaam: het biologische ontbijt van Nancy, Jolanda die tasjes maakt van ‘oude’ stoffen en Billy die je meeneemt op een fietstour door het mooie Nederlandse landschap. Damsma: “We merken dat steeds meer mensen en bedrijven behoefte hebben aan verantwoord consumeren maar dat de cadeaumarkt achterblijft. Wij springen samen met onze freelancers graag in dat gat.”

Stichting DOEN

Nu gaat JO Cadeau zich dus steeds meer richten op duurzame zzp'ers en wordt bij die uitbreiding gesteund door Stichting DOEN. Damsma: "Met de steun van Stichting DOEN kunnen we ons ook nog eens specifiek richten op freelancers die duurzame diensten aanbieden. Bijvoorbeeld zzp’ers die traditionele ambachten beoefenen, werken met biologische producten of mensen kennis laten maken met de natuur.”

Stichting DOEN ondersteunt bedrijven en ondernemende organisaties die gericht zijn op het ontwikkelen en uitvoeren van vernieuwende en duurzame initiatieven. Manon Klein, programmamanager Stichting DOEN: “Wij vinden het belangrijk dat JO Cadeau mensen op een laagdrempelige manier aan het denken zet over cadeaus, afval en duurzaamheid.”

Foto: Travis S. via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail