Columbia komt met duurzame regenjas zonder PFC’s

Duurzame regenjas

05-07-2016 09:13 | Door: Chris Thijssen

Outdoorkledingmerk Columbia heeft naar eigen zeggen ’s werelds eerste milieuvriendelijke high-performance-regenjas ontwikkeld. De duurzame regenjas is gemaakt van gerecyclede materialen en bevat geen chemische fluorstoffen (PFC’s).

De OutDry Extreme Eco Shell, zoals de regenjas heet, is door Bluesign gecertificeerd bestaat volledig uit gerecycled materiaal. Daarnaast bevat de jas geen chemische fluorstoffen (PFC’s). Deze worden doorgaans gebruikt om kleding vlek-, olie- en waterafstotend te maken. De stoffen houden kleding schoon en droog, maar zijn vervuilend voor het milieu.

Om zonder de PFC’s te kunnen werken, heeft Columbia naar eigen zeggen het traditionele regenjasontwerp herzien. In plaats van een poreus buitenmateriaal te gebruiken en dat te behandelen met waterafstotende stoffen, koos het merk voor een slijtvast en ademend membraan dat vocht laat ontsnappen, maar regen buitenhoudt.

Dat maakt het gebruik van PFC's overbodig. De duurzame regenjas komt in het voorjaar van 2017 op de markt en kost naar verwachting $ 199.

PFC’s reduceren

In een blog laat Columbia weten ook in zijn andere productlijnen het gebruik van PFC’s te willen reduceren en uiteindelijk elimineren.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Columbia | Foto: Columbia (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail