Gerecycled plastic maakt kinderwagen duurzaam

Duurzame kinderwagen

07-07-2016 10:11 | Door: Chris Thijssen

Greentom produceert duurzame kinderwagens, gemaakt van gerecycled plastic, bio-plastic en PET-flessen. Na gebruik kunnen de componenten worden hergebruikt of opnieuw worden gerecycled.

Het Nederlandse bedrijf bracht de duurzame kinderwagen in 2013 op de markt. Volgens Bart Post, oprichter van Greentom, is de kinderwagen niet alleen duurzaam door het gebruik van gerecycled plastic niet alleen duurzaam, maar ook betaalbaar, licht en sterk.

De kinderwagen, die inmiddels in twintig landen wordt verkocht, werd onlangs beloond met een Red Dot ‘best of the best’ design Award 2016. De vakjury roemde het product om ‘het innovatieve en baanbrekende design en het gebruik van duurzame grondstoffen’.

Crowdfuding voor duurzame kinderwagen

Daarnaast startte Greentom onlangs een crowdfundingactie met Oneplanetcrowd om de duurzame kinderwagen ook in China een extra push te geven. Met het ook op groei in de Aziatische markt opende het bedrijf onlangs ook al een kantoor in China.

Via de crowdfundingactie heeft Greentom inmiddels bijna € 300.000 opgehaald, het doelbedrag is € 375.000. Voor investeerders, die nog circa twee weken kunnen deelnemen, geldt een rente van 7 procent.

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Oneplanetcrowd | Foto’s: Oneplanetcrowd (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail