Duurzame textielvezel krijgt € 40.000 voor marktintroductie

Duurzaam textiel

07-07-2016 18:29 | Door: Chris Thijssen

Saxcell, dat duurzame garens uit katoenafval maakt, krijgt een subsidie van € 40.000. Hiermee wil de spin-off van de Enschedese Saxion Hogeschool de vezels op de markt brengen.

Dat schrijft Tubantia. Het Regieorgaan Sia stelt de financiering ter beschikking aan Gerrit Bouwhuis en Ger Brinks van het Saxion-lectoraat Functional Materials. Zij gebruiken het bedrag om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om met Saxcell.

Saxcell wil binnen twee jaar een businesscase ontwikkelen, waarmee bedrijven kunnen beoordelen of een investering de cellulosevezel zinvol is of niet. Daarbij wil de spin-off de productie van de vezels opschalen naar 100 tot 200 kilo per dag.

Duurzaam textiel

Volgens het lectoraat biedt een oplossing voor de grote hoeveelheid afvalberg aan textiel. Door recycling van textielvezels zijn er voor het maken van nieuw textiel bovendien minder grondstoffen nodig. Daardoor vergt de productie minder water, gif en kunstmest.

Een onafhankelijke partij gaat voor Saxcell berekenen wat de exacte milieuvoordelen van de duurzame textielvezel zijn.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Tubantia | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail