Waarom Jack & Jones inzet op duurzaam katoen

duurzaam katoen

18-07-2016 12:12 | Door: Chris Thijssen

Mannenkledingproducent Jack & Jones werkt samen met de organisatie Cotton made in Africa (CMIA) om kleding en duurzaamheid te combineren.

Als de eerste Deense partner van CMIA verkoopt Jack & Jones voortaan kleding die is voorzien van het CMIA-label. Dit label garandeert dat de kleding volledig is gemaakt in Oeganda, van de katoenteelt tot aan het afgewerkte product.

De opbrengst van CMIA-verkopen gaat volgens de organisatie rechtstreeks naar boeren in het land. Zo wil de organisatie hun levens- en arbeidsomstandigheden verbeteren, werkgelegenheid in de textielsector creëren en de kledingproductie milieuvriendelijker maken.

Zo sluit CMIA onder meer het gebruik van genetisch gemodificeerde zaden, schadelijke pesticiden en ontbossing uit.

Duurzaam katoen

“Bij Jack & Jones houden we van katoen, het is ons belangrijkste ruwe materiaal”, zegt Dorte Rye-Olsen, sustainability manager bij Jack & Jones. “Met onze ambitieuze Cotton Strategy willen we de sociale en milieuvriendelijke condities van katoenteelt verbeteren. Ons partnerschap met CMIA ondersteunt deze doelstelling.”

Volgens Tina Stridde, managing director van CMIA, betekenen de samenwerking met Jack & Jones en de recente ontwikkeling van het project Cotton to Textiles made in Africa een belangrijke verschuiving voor de textielindustrie van Oeganda.

“Met Jack & Jones hebben we een partner die investeert in langetermijnrelaties tussen de Oegandese katoen- en textielindustrie en de internationale consumentenmarkt”, zegt Stridde. “Hiervan kunnen zowel boeren en medewerkers in de productieketen van textiel als consumenten wereldwijd profiteren.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Cotton made in Africa | Foto: Cotton made in Africa (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail