Ekoplaza bezorgt bio-boodschappen in Zwolle per fiets

biologische boodschappen

19-07-2016 09:12 | Door: Chris Thijssen

De biologische supermarktketen Ekoplaza start in Zwolle met de bezorging van boodschappen per fiets. Consumenten kunnen hun bestelde producten binnen 2 uur in huis hebben.

Voor de fietsbezorging heeft Ekoplaza een overeenkomst gesloten met de Zwolse koeriersdienst SuperBuddy. De koeriers van deze dienst, die werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bezorgen de boodschappen in vijf postcodegebieden in Zwolle.

Consumenten kunnen hun boodschappen bestellen via de website van SuperBuddy. De bestelling wordt vervolgens bezorgd door ‘buddies’ uit de buurt van de betreffende consument. Die kunnen volgens SuperBuddy zo wat bijverdienen. Daarnaast is het doel de koeriers maatschappelijk te betrekken, stelt het bedrijf.

Ekoplaza signaleert in de retailmarkt een toenemende behoefte aan de thuisbezorging van boodschappen. Door de consument online boodschappen te laten bestellen en deze binnen 2 uur thuis te bezorgen, zegt de supermarktketen de consument tijd te willen besparen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: SuperBuddy | Foto: SuperBuddy (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail