Dopper onthult circulaire Olympische Ringen in Rio

circulaire olympische spelen

22-07-2016 12:29 | Door: Chris Thijssen

Op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro zijn vandaag Olympische ringen van gerecycled materiaal onthuld. De duurzame ringen zijn geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Dopper, dat hervulbare waterflessen maakt.

Dopper ontwikkelde de ringen, van 3 bij 6 meter groot, in samenwerking met de instellingen Eccoponto Brasil Sustentável, Rio2016, Transforma en Empresa Olimpica Municipal. De ringen komen vlak naast het Olympische beachvolleybal-terrein te staan. Na de Spelen worden ze tentoongesteld bij het Maracanã Stadion, waar de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische en Paralympische Spelen plaatsvinden.

Vorige maand onthulde Dopper in Rio de Plastic Madonna, een 12 meter groot kunstwerk gemaakt van achtergebleven PET-flessen op stranden in Rio. “De gemeente van Rio vond de Plastic Madonna zo’n inspirerend project dat ze ons naar aanleiding daarvan nu ook heeft gevraagd om de ringen te maken”, zegt Dopper-oprichter Merijn Everaarts in een persbericht.

“Het strand is ons kantoor en net als iedereen vinden wij een schone werkplek belangrijk"

“Zo creëren we een extra podium om aandacht te vragen voor de problematiek rondom plastic afval, iets wat in het hart van ons bedrijf verankerd ligt.”

‘Werkplek zonder afval’

Op het beachvolleybal-terrein naast de ringen komen tijdens de Spelen de Nederlandse beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel in actie.

Meppelink: “Het strand is ons kantoor en net als iedereen vinden wij een schone werkplek belangrijk. We staan elke dag met onze blote voeten in het zand en worden erdoor gehinderd als er plastic op het veld ligt. Daarom verbinden we ons graag aan Dopper; zodat we samen de stranden vrij kunnen maken van afval en daarmee voorkomen dat het in de oceanen belandt."

Zomerspelen Tokio in 2020

Dopper meldt dat de gemeente van Rio de Janeiro in overleg is met de gemeente van Tokio. Doel is de ringen ter promotie van de circulaire economie ook tijdens de Zomerspelen in Tokio in 2020 tentoon te stellen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Dopper | Foto: Dopper (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail