Subway opent 'groen' restaurant in duurzaam winkelcentrum

Duurzaam winkelcentrum

24-07-2016 09:54 | Door: Chris Thijssen

In het nieuwe gedeelte van het Tilburgse winkelcentrum Heyhoef bevindt zich sinds kort een duurzame Subway-vestiging. In het restaurant wordt volgens de broodjesketen energiezuinig en milieuvriendelijk gewerkt.

Het Subway-restaurant beschikt volgens franchisenemer Jeffrey Peters over zuinige koel- en vriescellen, afvalbakken voor het scheiden van plastic afval en toiletten die minder water verbruiken bij het doorspoelen. Het restaurant serveert zijn sandwiches daarnaast uit in afwasbare mandjes. Hierdoor wordt het gebruik van verpakkingen overbodig. 

Duurzaam winkelcentrum

De duurzame elementen in het Subway-restaurant zijn volgens Peters in lijn met die van het winkelcentrum. Supermarktketen Lidl nam het initiatief voor de duurzame uitbouw van het winkelcentrum Heyhoef. Zo zijn de gebouwen in het centrum voorzien van het hoogste energielabel A++++.

Op het dak van de winkels liggen in totaal 1.740 zonnepanelen, samen goed voor 257.800 kilowattuur per jaar. De zonnepanelen voorzien in het energiegebruik van de aanwezige Lidl-winkel en de openbare LED-verlichting. Ook leveren de zonnepanelen de stroom van de laadpalen waarmee elektrische auto’s in de garage kunnen worden opgeladen.

Duurzame bouwplannen

Voor Peters was de samenwerking met Lidl een mooie kans. “De 'groene' bouwplannen van Lidl spraken ons enorm aan”, zegt de franchisenemer. “Wij zijn blij dat gemeente Tilburg ons heeft geholpen om de bouw van een Subway-restaurant in dit winkelcentrum mogelijk te maken."

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Subway, Lidl | Foto: Subway (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail