Fietswebwinkel FuturumShop bezorgt bestellingen per fiets

bezorging per fiets

26-07-2016 12:18 | Door: Chris Thijssen

Online fiets- en sportartikelenretailer FuturumShop bezorgt zijn bestellingen nog dezelfde dag per fiets in Apeldoorn. De bestellingen worden op duurzame wijze bezorgd door Fietskoeriers.nl.

Dat schrijft de Stentor. Volgens FuturumShop kunnen pakketten in sommige gevallen binnen een uur worden bezorgd. Na Apeldoorn, waar het bedrijf zelf is gevestigd, zal Amsterdam binnenkort de tweede fietskoerierdienst krijgen.

Bezorging per fiets

FuturumShop is naar eigen zeggen gecharmeerd van de bedrijfsfilosofie van fietskoeriers. De start-up bezorgt pakketten in steden op de fiets en in de rest van Nederland met auto’s op groen gas. Pakketten worden verzameld in zogeheten hubs aan de randen van steden.

“Naar mijn mening moet elk pakketje binnen de stad met de fiets worden bezorgd”, zegt Harmen van der Meulen, eigenaar van FuturumShop, tegen de Stentor. “Het is een feit dat het klimaat in de stad beter moet: gezondere lucht voor onze kinderen, maar natuurlijk ook voor ons als sporters! Niets is zo fijn als wielrennen of mountainbiken in de gezonde buitenlucht. Daar kan iedereen zijn steentje aan bijdragen en wij zeker.”

Fietskoeriers voor 38.000 webwinkels

Fietskoeriers.nl sloot onlangs ook de handen ineen met Mijnwebwinkel. Daarmee maakt de start-up same day delivery beschikbaar voor meer dan 38.000 Nederlandse webwinkels.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: de Stentor | Foto: FuturumShop (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail