Winkelmedewerkers Lidl krijgen duurzame bedrijfskleding

Lidl duurzaam

28-07-2016 12:21 | Door: Chris Thijssen

Alle ruim 15.000 filiaalmedewerkers van Lidl krijgen deze maand nieuwe bedrijfskleding, gemaakt van biologisch katoen.

De nieuwe bedrijfskleding is gemaakt van katoen dat is geteeld in India en verwerkt in India en Indonesië. Volgens Lidl is de gehele productieketen gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standard (Gots). Dit keurmerk garandeert dat er bij de katoenteelt en -verwerking geen gevaarlijke stoffen, zoals chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Daarnaast moeten leveranciers een duurzaamheidsplan hanteren voor verantwoord water- en energieverbruik en goed afvalbeheer. Ook verbiedt het keurmerk kinderarbeid en krijgen arbeiders in Gots-gecertificeerde fabrieken het recht op een veilige en gezonde werkplek.

Lidl duurzaam

Verduurzamen productieketens

Met de keuze voor het gebruik van dit duurzame materiaal, laat de discounter naar eigen zeggen zien dat het ook via de bedrijfskleding van medewerkers een bijdrage levert aan het verduurzamen van productieketens wereldwijd.

“Het is een goed voorbeeld van hoe eigen medewerkers, werknemers in de gehele productieketen en het milieu tegelijkertijd kunnen profiteren”, zegt Claudia Kersten, Gots-directeur marketing en financiën, over de stap van Lidl.

Duurzaamste distributiecentrum

De stap naar biologische bedrijfskleding is niet de enige duurzame stap van Lidl. Zo bouwt de retailer onder meer het duurzaamste distributiecentrum (dc) van Nederland. Het dc, dat in september in Waddinxveen wordt opgeleverd, krijgt 4.000 zonnepanelen en is voorzien van een warmtekoudeopslag.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Lidl | Foto: Lidl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail