Waarom dit festival overstapt op plastic verpakkingen

Duurzame verpakkingen

02-08-2016 07:11 | Door: Chris Thijssen

Het Rotterdamse festival Duizel in het Park, dat plaatsvindt van 5 tot en met 7 augustus, gaat over op voornamelijk plastic verpakkingen. Zo wil de organisatie één afvalstroom inzamelen die optimaal kan worden gerecycled.

Tijdens het festival zorgt een speciaal Plastic Fantastic Team ervoor dat het terrein schoon blijft.

Duizel in het Park, dat met onder meer muziek, kunst en literatuur focust op duurzaam samenleven in de stad, zoekt naar eigen zeggen elk jaar naar de manier om afval optimaal te verwerken. Tijdens eerdere edities bleek het echter niet eenvoudig om alle afvalstromen netjes gescheiden te houden.

“Een papieren koffiebeker, een bamboe bordje of beker van bioplastic zijn duurzaam, maar als ze bij de verkeerde afvalstroom worden weggegooid, dan gaat de waarde volledig verloren”, schrijft de organisatie in een persbericht. Daarom start het festival, op advies van partner Thuisrecycling.nl, dit jaar bij de bron.

Zo is alle cateraars gevraagd om hun producten in plastic te serveren. Door zoveel mogelijk één afvalstroom te genereren, wordt het voor de bezoeker gemakkelijk om afval te scheiden en blijft er één afvalstroom over die écht geschikt is voor recycling, aldus de organisatie.

Duurzaam watergebruik

Naast afvalscheiding neemt Duizel in het Park ook het watergebruik onder de loep. Vanaf de eerste editie kampt het festival met watergerelateerde problemen, zoals wateroverlast en waterschaarste.

Samen met het Rotterdamse ontwerpbureau Afdeling van Buitengewone Zaken brengt het festival deze problemen in kaart. Het bureau inventariseert met inwoners van Rotterdam-Noord en de festivalbezoekers de problemen en vraag naar mogelijke oplossingen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Duizel in het Park | Foto: Duizel in het Park (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail