Dekmantel Festival stapt over op 100 procent biobrandstof

Dekmantal biobrandstof

03-08-2016 12:02 | Door: Chris Thijssen

Het Amsterdamse Dekmantel Festival, gericht op elektronische muziek, zegt als eerste Nederlandse festival volledig over te stappen op het gebruik van duurzame biobrandstof.

Voor de overstap naar duurzame biobrandstof werken Dekmantel Festival en het Amsterdamse Bos, de locatie waar het festival van 4 tot en met 7 augustus plaatsvindt, samen met GoodFuels. De samenwerking leidt ertoe dat alle aggregaten op duurzame diesel, gemaakt uit rest- en afvalstromen, draaien.

Zo leveren de aggregaten groene stroom aan het festival. Door een Slim Stroomplan van Zap Concepts is het dieselverbruik van de stroomvoorziening tijdens de komende editie zo’n 30 procent minder dan vorig jaar, verwachten de partijen.

Gekapte bomen hergebruiken

Het Amsterdamse Bos neemt duurzaamheid naar eigen zeggen al langer als uitgangspunt. Zo maakt het Radarterrein al langer gebruik van groene stroom en hergebruikt het Bos bomen die worden gekapt. Het verduurzamen van de festivals op het terrein is volgens de organisatie dan ook een logische volgende stap.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Amsterdamse Bos | Foto's: Amsterdamse Bos (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail