Instock opent ook reststromenrestaurant in Utrecht

Restaurant voedselverspilling

05-08-2016 15:38 | Door: Chris Thijssen

Instock, het restaurant dat in Amsterdam en sinds kort Den Haag ‘geredde’ producten serveert, opent binnenkort een vestiging in Utrecht.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad (AD). De koks van het restaurant, dat over een paar maanden opent op de Vleutenseweg in Utrecht, koken met onverkochte producten van Albert Heijn-winkels en producenten. Dat kunnen overschotten zijn, maar ook misvormde groenten en fruit.

De initiatiefnemers halen de producten dagelijks op bij verschillende supermarkten, met behulp van een elektrisch busje. Volgens Instock bestaan gerechten gemiddeld voor 80 tot 90 procent uit producten die anders waren verspild.

Wisselende kaart

De koks stellen het menu dagelijks samen op basis van wat er bij de supermarkten overblijft. De kaart kan dus dagelijks wisselen.

Instock heeft al langer een restaurant en toko in Amsterdam en sinds kort ook een vestiging in Den Haag. Daarnaast staat het restaurant met een foodtruck op onder meer festivals en evenementen.

Duurzaam bier

Behalve gerechten maakt Instock sinds kort ook bier van ‘geredde’ producten. Dit zogeheten Pieper Bier wordt gebrouwen van aardappels die anders verspild zouden worden.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Algemeen Dagblad | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail