Aldi Nederland: ‘Scharreleieren zijn het vertrekpunt’

Scharreleieren Aldi

09-08-2016 12:03 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Aldi verkoopt in Nederland uitsluitend scharreleieren, eieren van vrije uitloop-kippen en biologische eieren. Ook producten met verwerkte eieren bevatten nagenoeg alleen scharreleieren.

Dat schrijft Pluimveeweb. “Wij sluiten verrijkte kooisystemen of koloniehuisvesting bij producten met verwerkte eieren uit en maken minimaal gebruik van scharreleieren in onze recepturen”, zegt Bernice Boeding, medewerker corporate responsibility van Aldi Inkoop tegen de website.

“Waar mogelijk voorzien wij onze eieren en ei-houdende producten van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming”, vervolgt zij.

Duurzaam beleid voor dierenwelzijn

Volgens Boeding is dit beleid in lijn met het nationale dierenwelzijnsbeleid voor Nederland dat Aldi in februari 2016 openbaar maakte. In dit beleid formuleert de supermarktketen zijn doelstellingen voor verduurzaming van producten van dierlijke oorsprong, waarbij de gezondheid en het welzijn van dieren centraal staan.

Het Dierenwelzijnsbeleid richt zich op de aandachtsgebieden assortimentsopbouw, transparantie en traceerbaarheid, controles en audits, actieve bijdrage aan dierenwelzijn en een proactieve dialoog. Het beleid is bindend voor alle leveranciers en partners en is van toepassing op zowel food- als non-foodproducten.

Ban op kooi-eieren

Vorige maand kondigde Aldi Nord bovendien aan in 2025 in zijn hele groep geen eieren uit kooisystemen meer te verkopen en te gebruiken. In die maand presenteerde de discounter ook zijn eerste duurzaamheidsverslag.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Pluimveeweb, Aldi | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail