Utrechtse introductieweek krijgt duurzame lunch van Picnic

Picnic duurzame boodschappen

10-08-2016 12:06 | Door: Chris Thijssen

Picnic verzorgt tijdens de Uitweek, de Utrechtse introductieweek voor eerstejaars studenten, de lunch voor 4.000 deelnemers. De online supermarkt levert de lunches met zijn elektrische bezorgwagentjes op duurzame wijze.

Tijdens de Uitweek, van 15 tot en met 18 augustus, rijden de elektrische wagentjes van Picnic dagelijks met onder meer achthonderd broden, vierhonderd pakjes kaas, achthonderd pakken sap, 130 potten pindakaas en vierhonderd komkommers naar een park in Utrecht. Hier kunnen de studenten per groep hun pakketten ophalen.

De producten van de lunches zijn volgens Picnic zoveel mogelijk biologisch. Het bijgeleverde bestek en servies zijn daarnaast gemaakt van duurzaam hout en karton. Studenten worden daarnaast gemotiveerd zelf hun afval in te leveren, met als beloning een zonnebril.  

De organisatie van de Uitweek zegt blij te zijn met de samenwerking met Picnic. “Zowel Picnic als de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en de Uit-organisatie vinden duurzaamheid heel belangrijk”, zegt Ties de Theije van de Uitweek, in een persbericht. “Dankzij deze lunches komen de studenten hier meteen mee in aanraking."

Picnic gebruikt de introductieweek direct als een moment om nieuwe medewerkers te vinden. Door de snelle groei in Utrecht is de online supermarkt op zoek naar tientallen bezorgers. Geïnteresseerde studenten kunnen na hun lunch een proefritje maken in een elektrische bezorgwagen.

Efficiëntere processen

Onlangs vertelde Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, in een interview met DuurzaamBedrijfsleven Media dat personeel bij de online supermarkt veel verantwoordelijkheden krijgt.

“Onze runners – vaak studenten die dat als bijbaan doen, hebben vaak frisse ideeën om de processen efficiënter te organiseren. Zonde als je daar geen gebruik van maakt. Als je je personeel meer verantwoordelijkheden geeft, voelen ze zich meer betrokken en hebben ze het meer naar hun zin", aldus Muller.

In een uitzending van DuurzaamBV Radio sprak Muller ook al over de duurzame boodschappenlogistiek van Picnic. Luister het fragment hier terug:

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Picnic | Foto: Picnic (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail