Apeldoornse bakker verduurzaamt volledige bedrijfsvoering

Duurzame banketbakkerij

11-08-2016 07:20 | Door: Chris Thijssen

De Apeldoornse Banketbakker Maassen heeft zijn processen verduurzaamd. Dit leverde het bedrijf een energiebesparing, elektrisch vervoer en een overstap op lokaal opgewekte groene stroom op.

Dat schrijft het Apeldoorns Stadsblad. Om te verduurzamen nam de eigenaar van Banketbakkerij Maassen, Gé Hendricksen, het complete proces onder de loep, van bakken tot aflevering.

“In onze bakkerij zijn we eerst aan de slag gegaan met het vervangen van de oude motoren van de koelingen. Dat kostte € 18.000. Een flinke investering die we echter in drie jaar al terug hebben verdiend”, zegt Hendricksen tegen het Apeldoorns Stadsblad. “Per jaar besparen we namelijk circa € 7.000 aan energie en onderhoud. Die investering is dus echt de moeite waard.”

Energiegebruik winkels

Ook verminderde de eigenaar het energiegebruik van zijn vier winkels. Zo verving hij de lampen door LED-verlichting. Daarnaast wordt het gebak voortaan aan het einde van de dag in één vitrine geplaatst, zodat de andere vitrines alvast kunnen worden uitgeschakeld. “Het is leuk om te zien dat de medewerkers daar zelf ook actief in meedenken”, zegt Hendricksen.

Behalve de winkels nam hij ook het transport onder handen. Sinds een jaar bezorgt de bakkerij zijn banket met een elektrische bezorgauto.

Duurzame energie

De stroom die wordt gebruikt om de auto op te laden en voor de verlichting en apparatuur in de winkels, is afkomstig van groene energie van de Apeldoornse energiecoöperatie deA.

“De stroom wordt in Apeldoorn opgewekt en de prijs is prima”, zegt Henricksen tegen de lokale krant. “Zo proberen we op alle vlakken ons steentje bij te dragen. Het is allemaal niet ingewikkeld, je moet er gewoon een keer voor gaan zitten.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Apeldoorns Stadsblad | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail