McDonald's stopt stappenteller in Happy Meal

18-08-2016 09:30 | Door: Eelco Brandes

McDonald’s wil in Amerika kinderen aanzetten tot sporten om ze een gezondere levensstijl aan te meten. De fastfoodketen stopt daartoe in de Verenigde Staten en Canada een stappenteller in de Happy Meals.

De Step-It stappenteller, feitelijk een zogenaamde activity tracker, komt in zes verschillende kleuren en houdt niet alleen het aantal passen bij, maar ook de snelheid waarmee kinderen lopen, aldus USA Today.

McDonald’s haakt met de stappenteller-actie in de wereldwijde gezondheidstrend waar ook fastfoodketens niet aan ontkomen. Én op de Olympische Spelen, want: 'Houd gelijke tred met je vrienden en favoriete atleten', is de slogan.

Balans

Fysieke activiteit is belangrijk voor alle leeftijden, zegt Michelle McIlmoye, marketingmanager van McDonald’s Canada over de campagne met de stappenteller, die van 9 tot en met 29 augustus duurt. “Wij ondersteunen de gezondheid van kinderen zeer. Of het nu gaat om het sponsoren van kinderhockey in Canada of met onze Happy Meals, het doel is altijd om voor een balans te zorgen.''

Duurzamere koers

McDonald’s vaart wereldwijd geleidelijk een duurzamere koers. Zo deed de keten onlangs de toezegging om geen vis meer af te nemen uit natuurgebieden op de Noordpool, die door het smelten van ijs toegankelijk voor vissers zijn geworden.

Verder heeft McDonalds toegezegd tijdens de Spelen in heel Brazilië 100 procent MSC-gecertificeerde Argentijnse hoki voor zijn McFish te gebruiken.

Duurzaamheidsbeleid Nederland

Ook in Nederland beweert McDonald’s continu bezig te zijn om waar mogelijk de impact van zijn bedrijfsvoering op het milieu te verminderen. Het uitgangspunt daarbij is Reduce, Re-use en Recycle: zuiniger omgaan met grondstoffen, energie en water en verminderen van CO2-uitstoot; hergebruiken van afvalproducten van de 240 McDonald’s restaurants en het verwerken van restafval tot nuttige nieuwe toepassingen.

“Minder energieverbruik, minder uitstoot en minder afval zijn voor McDonald’s belangrijke speerpunten als het aankomt op een beter milieu”, valt op de site van de fastserviceformule te lezen.

“Een bijkomend voordeel is dat op deze manier ook de operationele kosten voor McDonald’s verminderen. Net zo belangrijk vinden we dat de productie van de ingrediënten van producten positief bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzame landbouw en voedselproductie.”

Gratis fruit

In Nederland kunnen mensen sinds enkele jaren kiezen voor fruit in het kindermenu van McDonald's als verantwoorder alternatief. Op woensdagen wordt dit zelfs gratis aangeboden. Wel krijgen kinderen echter nog louter speelgoed in hun Happy Meal. Of er in ons land in de toekomst ook stappentellers worden weggegeven is niet bekend. 

 

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: USA Today | Foto: McDonald's

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail