Bioplastic beker op festival is grondstof voor drankmuntje in 2017

bioplastic beker

24-08-2016 15:07 | Door: Eelco Brandes

Een nieuw, duurzaam retour-drinkbekerconcept waarbij bioplastic drinkbekers worden ingezameld en gerecycled tot drankenmuntjes voor de editie van volgend jaar is een feit. De primeur is voor het jaarlijkse Noorderzon festival in Groningen.

Dat meldt Biojournaal. Tijdens het festival worden de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk van de 500.000 bekers in te zamelen en recyclen. Bezoekers worden aangespoord hierbij te helpen. Wie 50 bekers inlevert, krijgt een consumptiemunt.

De bioplastic bekers worden opgespaard en vervoerd naar de recyclingfabriek in België om vervolgens een nieuw leven krijgen als consumptiemunt voor het Noorderzon festival 2017.

Noorderzon gebruikt al jaren milieuvriendelijke bioplastic PLA (polylactic acid) -bekers in plaats van olieplastic drinkbekers. Deze zijn volledig biobased en bij productie komt relatief weinig CO2 vrij.

Kringloop bioplastic bekers

“Het materiaal is goed tot compost en biogas te verwerken. In veel opzichten is recycling echter een (nog) veel duurzamere optie.”, aldus het festival. “Normaliter belandden de bioplastic bekers in de verbrandingsoven of in een composteer installatie. Bij recycling blijft de grondstof behouden en de kringloop gesloten.”

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Biojournaal | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail