Karton uit tomatenplanten wint duurzame verpakkingsprijs

duurzame verpakking

31-08-2016 14:16 | Door: Eelco Brandes

Het massiefkarton op basis van tomatenplantvezels heeft een prijs gewonnen voor meest duurzame verpakkingsoplossing van 2016. De innovatie wordt geproduceerd door Solidus Solutions,

Het gaat om de hoofdprijs tijdens de Packaging Europe Sustainability Awards 2016. Voor een achttal categorieën werd een winnaar gekozen. Het massiefkarton, verrijkt met vezels uit tomatenplanten, won in de categorie 'biobased packaging'.

duurzame verpakking

Om van tomatenplanten massiefkarton te maken werkt Solidus Solutions samen met partners in het Westland in Nederland. Doorslaggevend in het winnen van de Packaging Europe Sustainability Awards 2016 was het feit dat vanaf dezelfde hectare waarop tomaten groeien, dezelfde tomatenplant nu een grondstof is voor de verpakking.

CO2-reductie

Tomaten kunnen dus in de eigen plantenvezel worden verpakt. Met deze innovatie wordt bovendien per ton karton (ongeveer 200 dozen voor 6 kilogram tomaten) een CO2-emmissiereductie behaald die kan oplopen tot 54.500 gram CO2. Omgerekend is dit gelijkwaardig aan een CO2-uitstoot van een auto die 420 kilometer aflegt.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Solidus Solutions | Foto: Solidus Solutions

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail