18.500 zonnepanelen maken bloemenveiling Plantion duurzamer

05-09-2016 07:34 | Door: Eelco Brandes

Het plaatsen van 18.500 zonnepanelen op bloemenveiling Plantion aan de A30 in Ede gaat van start. Participatiemaatschappij Oost Nederland (PPM Oost) heeft samen met BNG Bank de financiering voor dit grote duurzaamheidsproject afgerond.

Dat meldt PPM Oost.

De dakinstallatie, ontwikkeld door Rooftop Energy, is een van de grootste van Nederland en zorgt voor een CO2-reductie van 1.300 ton CO2 per jaar. De participatiemaatschappij verstrekt een lening uit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland (IEG). 

37 procent energieverbruik

De installatie gaat vanaf eind 2016 meer dan 2 megawatt per uur aan stroom leveren. Dat is 37 procent van het energieverbruik van Plantion. Behalve gebruik voor het eigen gebouw, wordt een deel van de stroom die de zonnepanelen opwekken, geleverd aan het elektriciteitsnet.

Top 5

In november vorig jaar lanceerden Plantion en Rooftop Energy hun plannen voor zonnepanelen op het dak van Plantion. De installatie staat qua omvang in de top 5 van Nederland. De afgelopen maanden zijn die plannen verder uitgewerkt en nu de financiering is afgerond, kan de bouw beginnen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: PPM Oost | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail