Eindhovense hockeyclub Oranje-Rood opent duurzaam clubhuis

Duurzame hockeyclub

05-09-2016 14:19 | Door: Chris Thijssen

De Eindhovense hockeyclub Oranje-Rood, in juli opgericht als fusie van de clubs EMHC en Oranje Zwart, heeft afgelopen weekend een duurzaam clubhuis in gebruik genomen.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad (ED) zaterdag. Het nieuwe Eindhovense clubhuis bevat onder meer 180 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak. Een warmte-koude-opslaginstallatie (WKO) zorgt daarnaast voor een duurzame klimaatbeheersing in het gebouw.

Verder zuivert Oranje-Rood licht verontreinigd water uit twee bassins, bij het nabijgelegen beekje de Tongelreep. Dit water wordt gebruik als sproeiwater voor de watervelden. Die velden worden daarnaast verlicht door middel van LED-verlichting.  

De bouw van het complex kostte in totaal € 4,3 mln. De provincie financierde € 2 mln, de gemeente € 500.000 en de club zelf investeerde € 1,8 mln. Dat geld werd ingebracht door leden en sponsoren. Daarnaast haalde de club geld op met fundraising-acties, schrijft het ED.

Zonnepanelen en LED-verlichting

Oranje-Rood is niet de enige sportclub die investeert in duurzaamheid. Zo startte de Noord-Brabantse amateurvoetbalclub Sparta’25 onlangs met de uitgifte van groene obligaties om de voetbalclub te verduurzamen.

Met de opbrengsten van de obligaties, van € 500 per stuk, wil RKSV Sparta’25 onder meer LED-verlichting plaatsen op het trainingsveld. Daarnaast moeten er op de kleedlokalen 108 zonnepanelen komen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Eindhovens Dagblad | Foto: Jos Dielis, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail