Hoe Guess-spijkerbroeken huizen in rampgebieden isoleren

duurzame spijkerbroeken

07-09-2016 09:02 | Door: Chris Thijssen

Het Amerikaanse kledingmerk Guess roept consumenten op gebruikte spijkerbroeken te doneren. Deze spijkerbroeken krijgen een nieuw leven als isolatiemateriaal, dat wordt gebruikt in nieuwbouw voor hulpbehoevende gemeenschappen.

Voor de inzameling en recycling van de spijkerbroeken slaat Guess de handen ineen met Cotton Incorporated. Via zijn Blue Jeans Go Green-programma verwerkt Cotton Incorporated de ingezamelde spijkerbroeken tot isolatiemateriaal.

Dit materiaal is bestemd voor toepassing in maatschappelijke bouwprojecten in de Verenigde Staten en Canada. Zo levert het programma onder meer isolatiemateriaal voor nieuwbouw, in gebieden die zijn getroffen door orkaan Katrina.

Recycling tot nieuwe grondstof

Guess nodigt consumenten uit versleten of kapotte spijkerbroeken in te leveren in meer dan 160 Guess-winkels in de Verenigde Staten en Canada. In ruil daarvoor ontvangen zij een kortingsbon voor een nieuwe spijkerbroek van het merk.

Hiermee treedt Guess in de voetsporen van andere kledingretailers, zoals H&M, Levi Strauss, Hunkemöller en Marks & Spencer. Behalve voor isolatiemateriaal worden de ingezamelde kleren van deze retailers indien mogelijk ook verwerkt tot nieuwe grondstoffen voor kleding.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Cotton Incorporated | Foto: Ray Tsang, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail